неділю, 15 лютого 2015 р.

Екслюзив Бевза


Математико! Моя Любове і насолодо! Ти – найзначиміша, найжаданіша і найчарівніша. Спілкуватися з тобою – велике Щастя! Ти – найрозумніша з усіх, кого знає людство, найскромніша і найщедріша! І гарна, мов свіжий різнобарвний квітник, вирощений і доглянутий сотнями тисяч кращих мислителів людства. Хто знається з Тобою, той живе у світі багатшому, розмаїтішому, привабливішому від усіх інших світів. Ти допомагаєш бачити глибше, ширше і краще від інших. І не тільки бачити, а й відчувати, розуміти й відповідно діяти.

Ти – сенс мого життя. Ні, не Математикою одною живу, але Математикою – насамперед і найбільше. Ти – моя Праця і Хобі, спорт Відпочинок. І Захоплення, бо надихаєш на Велике і Величне, Значиме і Вічне, даруєш Силу і Впевненість, виховуєш почуття Свободи і Гідності. Ти знайомиш із найвідомішими Мислителями, навіть з тими, яких давно уже немає серед живих, але творчістю яких і тепер живе людство.
Ти Справедлива і Гуманна, дозволяєш кожному наблизитися до Тебе. Але й Вимоглива і Порядна, спілкуватися з тобою можуть тільки розумні і наполегливі. Ти – мої Крила і Вітрила. Тільки з Тобою можу долинути в десятки світів, кожний із яких неповторно чарівний і загадковий. Ти – найпривабливіша від усіх Муз, найавторитетніша в країнах Розуму і Краси, Мудрості і Гармонії.
Ти щедра і безкорислива, строга і доброзичлива, чуйна і дбайлива. Як розумна і порядна жінка, Ти відкриваєш свої принади не відразу і не кожному, а тільки розумним і наполегливим. Ти незрадлива і постійна, хоч і багатозначна. З тобою я відчуваюся щасливим і задоволенішим, ніж найзаможніші мільярдери зі своїми мільярдами.
         Віра, Надія і Любов завжди з Тобою. Тож будь довго, Математико! Розвивайся й збагачуйся, прикрашай світ Людей! На втіху всім тим, хто Тебе знає, розуміє і шанує. Будь багато-багато років, століть і тисячоліть – для мільярдів розумних і порядних Твоїх шанувальників!..

Заповіт Бевза:
Своє ми пройшли. Далі – діяти вам,
Молодшим, мудрішим і дужчим.
Тож віра нехай вам путі осява
І мрія про краще майбутнє!..
Хай впору приходять і сила, і зріст,
Трудами і славу , і хліб здобувайте,
На сутнє спрямовуйте вміння і хист,
Творіте своє, але й батьківських гнізд,
І рідної мови все ж не забувайте!
Бажаю усім, щоб проживши сто літ
На радість собі і на щастя народу,
Ви благословляли нащадків своїх,
Давали, як я оце вам заповіт…

Немає коментарів:

Дописати коментар